1e J.C. Kapteynlezing

Op 18 juni 2013 vond de 1e J.C. Kapteynlezing plaats: Dick Swaab (Unversiteit van Amsterdam, Instituut voor Hersenonderzoek) "Maatschappelijke consequenties van het hersenonderzoek". De J.C. Kapteynlezing is een jaarlijkse extra lezing die wordt georganiseerd in samenwerking met Studium Generale, door een wetenschappelijke coryfee, voor een breder publiek dan alleen KNG leden, in het Academiegebouw van de Rijksuniversiteit Groningen.

 


Van Swinderencompetitie 2012-2013

De van Swinderencompetitie 2013 vond plaats op 19 december 2013 en werd gewonnen door Dr. Jordy de Vries. Door de jury waren vier kandidaten genomineerd, deze hielden allen een presentatie over het onderzoek. De jury verkoos hem vervolgens als winnaar. De 3 andere kandidaten (Dr. Aniek Ivens, Dr. Frank Bakker en Dr. Hjalmar Bouma) ontvingen ieder een troostprijs van € 1000.  De publieksprijs werd gewonnen door Dr. Aniek Ivens.
Jordy de Vries (Zwolle, 1986) studeerde Natuurkunde in Groningen. Zijn promotieonderzoek werd  gefinancierd door de FOM (Stichting voor Fundamenteel Onderzoek der Materie), De Vries werkt momenteel als postdoc op het Forschungszentrum Jülich en de Technische Universität München.

 Meer info.


Concerthuis

Het achterste gedeelte van het Concerthuis (Poelestraat)  is inmiddels gesloopt. De aanheling en verbouwing zijn in 2013 voltooid. Gedurende de bouw van het Forum huurt de gemeente het Concerthuis van het KNG en gebruikt daarin twee verdiepingen als kantoren voor de bouwdirectie van het Forum. De begane grond is sinds kort in gebruik als cafe-restaurant door een externe expoitant.